Siirry suoraan sisältöön

Alveoli-metsäpuu-tarhakurssi

Keuruun Ekokylässä 29.5-30.5.2021

Alveolit ovat noin 32 neliötä ympyrä-/kuusikulmio perusyksiköitä, joiden avulla on helppo kartoittaa ja inventoida maa-alueita sekä luoda monimuotoisia ja kauniita metsäpuutarhoja. Alveoleista muodostuu monissa vanhoissa kulttuureissa tunnettu elämänkukkakuvio.

Alveolipuutarha tehdään käsityönä kunnioittaen kaikkea elollista ja elotonta tietoisena elementeistä: maasta, vedestä, ilmasta ja tulesta. Alveolia tehtäessä kaikesta etsitään harmoniaa. Alveolin tekeminen on jatkuvaa tutkimista ja kokeilua yhteydessä elävään elämään. Alveolipuutarhassa käytetään mm. kateviljelyä, kumppanuuskasveja, biologista tuholaistorjuntaa sekä kasvien sijoittelua.

Koska yksittäinen alveoli on kooltaan suhteellisen pieni, on sen avulla helppo opetella puutarhanhoitoa. Humuskampanjassa tarkoituksemme on tutkia, miten alveolipuutarhaa voi käyttää hiiliviljelyssä. Alveolin tekoa opetetaan kiinnostuneille vain lahjaksi, koska alveolintekotaito on kaikille kuuluvaa yhteistä perinnetietoa.

Kurssilla opitaan alveoli -metsäpuutarhan perustamista. Kurssi sisältää sekä teoriaa että käytäntöä. Käytännön osiossa perustamme yhden alveolipuutarhayksikön Keuruun Ekokylän kasvimaalle.

Tervetuloa kaikki metsäpuutarhoista, monimuotoisuudesta, Maa-planeetan ja maaperän hyvinvoinnista sekä elämästä kiinnostuneet!

Lauantai

10-12.30 Tutustumista, info ja Johdanto alveoli -metsäpuutarhaan

12.30-14 Lounaan valmistus ja lounas

14-17 Alveolin tekoa

17-18 Iltaruuan valmistus

Illalla tarinateatteria, musisointia ja tanssia.

Sunnuntai

7-7.30 Aamujooga tms

7.30-8.30 Aamupalan valmistus

8.30-9 Aamupala

9-12.30 Alveoliopintoja käytännössä ja teoriassa

12.30-14 Lounaan valmistus ja lounas

14-15 Loppupiiri

Yhteystiedot ja ilmoittautumiset:

nuortenmaa@gmail.com

FB: Nuorten Maa

044-2373321 (tekstiviestit)

www.nuortenmaa.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *