Siirry suoraan sisältöön

Humuksen lisääminen kansalaistaidoksi!

Elävä maa, luonnonvarana, ravinnon ja hapen tuottajana, kuuluu planeetan yhteisvaurauden piiriin. Terve maaperä sitoo itseensä huomattavan määrän ilmaston hiilidioksidia, jolloin se metsien rinnalla muodostaa tärkeän hiilinielun.

Mitä konkreettisia tekoja jokainen voi tehdä humuksen hyväksi?

Järjestämme 24.-25.11.2020 Keuruun Ekokylässä humustyöpajan SIDO HIILI HUMUKSEEN! Humuksen lisääminen kansalaistaidoksi.

Kutsumme osallistujiksi nuoria, viljelijöitä, alan asiantuntijoita, oppilaitoksia ja asiasta kiinnostuneita. Tavoitteena on eri sidosryhmien kanssa nostaa humuksen tekeminen ja ruokamullan vaaliminen suomalaisten kansalaistaidoksi.

KASVUALUSTA – tulevaisuuden kestävät kulttuurit ja elävä maa

Keuruun Ekokylä ja muut ekoyhteisöt maailmassa ovat ekologisen elämäntavan kehittämiskeskuksia. Yhteistyössä regeneratiiviseen maanviljelyyn suuntautuneen Biodynaamisen yhdistyksen, yhteishyvän talouden Osuuskunta Ehta Rahan ja metsässä elämisen taitoihin perehtyneen Nuorten Maa ry:n kanssa toivotamme teidät lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan ekokylään ja osallistumaan marraskuun työpajaan, jonka ohjelmassa on mm.

  • Humuksen merkitys hiilen sidonnassa.
  • Humus, viljely ja ruoka.
  • Polkuja takaisin elävälle maaperälle.
  • Sidosryhmien puheenvuorot.

Jatkoprosessina mahdollisuus osallistua keväällä U-lab – muutostyöpajoihin, joissa ryhdytään luomaan humuksen tekemisen kansalaistaitovalmiuksia.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja sähköpostitse otsikolla ”Sidosyhmätapaaminen” osoitteeseen marika.lohi@ehtaraha.fi. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 18. marraskuuta.

Missä? Keuruun ekokylässä, Kivijärventie 300, 42700 Keuruu.

Koska? Alkaen tiistai 24.11 klo 14.00 keskiviikkoon 25.11. klo 16.00 saakka. Saapuminen ja majoittautuminen tiistaina 24.11. klo 13-14. Tarkemmat tiedot ja ennakkoaineisto lähetetään ilmoittautujille myöhemmin.

Työpaja on maksuton, ja sisältää majoituksen ja kasvisruoan. Avoin tukimahdollisuus.

Maksimiosallistujamäärä: 20 hlö, joten ilmoittaudu nopeasti. Tapahtumassa huomioidaan koronarajoitteet. Älä saavu flunssaoireisena, kiitos!

Tervetuloa!

Biodynaaminen yhdistys – Biodynamiska föreningen ry

Nuorten Maa ry

Osuuskunta Ehta Raha

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *