Siirry suoraan sisältöön

Kutsu Humuskampanjan U.lab:n ensimmäiseen työpajaan

Sido hiili humukseen – humuksen lisääminen kansalaistaidoksi Suomessa vuoteen 2040 mennessä

Tule mukaan Humuskampanjan U.lab:iin. Matkamme kohti ylimääräisen hiilen sitomista ilmakehästä maaperään alkaa 29.1.2021 Keuruun Ekokylästä.

Humus on eloperäisten ainesten maatumisesta syntyvää hienojakoista massaa, joka parantaa maan rakennetta, lisää pieneliötoimintaa ja tehostaa veden- ja ravinteidenpidätyskykyä. Humuspitoisen maan muokkaus-, lannoitus- ja kastelutarve on vähäisempää, sillä maa huolehtii osaltaan itsestään. Humus on ensiarvoisen tärkeää ilmastolle, sillä se sitoo ilmakehästä hiilidioksidia.

Tavoitteena on oppia miten tehdä humusta kaupungeissa ja viestiä niin, että maanparantamisesta muodostuu kansalaistaito. Kansalaistaidon voi luoda yhteistyöverkosto, joka neuvoo ja innostaa sekä kehittää maanparantamisen työkaluja kaikkien käyttöön. 

Tule mukaan kehittämään verkoston toimintamuotoa yhteiskunnallisen muutoksen laboratorioon U.lab:iin!

The Carbon Underground:in mukaan ilmastonmuutokseen ei ole ratkaisua, joka ei sisältäisi ylimääräisen hiilen poistamista ilmakehästämme. Mikään muu mekanismi ei ole yhtä laaja, mahdollinen ja nopea sitomaan tarpeeksi suuren määrän hiiltä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi kuin humuksen rakentaminen ja maaperän kunnostaminen.

https://thecarbonunderground.org/

U.lab

U.lab on Institute of Presencing:in kehittämä muutosprosessi: ohjelma, joka sisältää 4 fasilitoitua työpajaa ja hyviä työkaluja systeemiseen muutokseen.  

  1. Työpaja 29.1.2020: U.lab prosessi ja sidosryhmät
  2. Työpaja helmikuu: 3 D kartoitus
  3. Työpaja maaliskuu: 4 D kartoitus
  4. Työpaja huhtikuu: konkreettisen toiminnan protot

U.lab prosessi kokoaa yhteen eri sidosryhmiä tutkimaan nykyistä järjestelmää sekä ulkoa- että sisältäpäin. Yhteiskehittämällä saamme oivalluksia siitä, mistä muutos verkoston rakentamiseksi voisi alkaa. Samalla luomme protomalleja kampanjan toimintamuodoista.

Ydintiimi, humustyöryhmä, fasilitoi työpajat ja organisoi prosessin. Tule mukaan laajennettuun piiriin jakamaan näkemyksiäsi, kokemuksiasi ja ideoitasi!

Työpajat ovat klo 10.00–16.00 sisältäen lounaan ja kahvin. Voit tulla paikalle jo edellisenä iltana ja työpajan jälkeen on mahdollisuus jäädä ekokylään seuraavan päivän aamupäivään asti. Osallistuminen on maksutonta.

Humuskampanjan U.lab on mukana Institute of Precensing:n kansainvälisessä muutoslaboratoriossa U.lab 2 x: ssä, jossa helmi–toukokuussa tehdään yhdessä kansainvälisten ilmastohankkeiden kanssa ilmastotyötä kaikkialla maailmassa. Olet tervetullut osallistumaan myös kansainväliseen työhön.

Työpajassa noudatetaan yleisiä koronaohjeistuksia. Flunssaoireisena ei voi osallistua. Jos olet ollut ulkomailla lähiaikoina niin Ekokylän ohjeistusten mukaan sinun pitäisi olla ollut kotimaassa kaksi viikkoa oireettomana.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 20.1.2021 mennessä osoitteeseen marika.lohi@ehtaraha.fi. Lähetämme tarkempia tietoja työpajasta 22.1.2020.

Tervetuloa! Ekokylässä nähdään!

Humustyöryhmä

Pirkko Okkonen, Biodynaaminen yhdistys – Biodynamiska föreningen ry
Siru Kuusela, Nuorten Maa ry
Marika Lohi, Osuuskunta Ehta Raha ja 
Tiina Kuisma

Lisää U.labista:

Avainsanat:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *